Presentation

Hus_o_natur006.jpg BRF Bryggaren 1 ligger på Umeälvens södra strand på Teg i Umeå. Här hittar du föreningen i Google maps.

Föreningen består av tre hus, 6, 9 och 12 våningar och totalt 87 lägenheter, alla med älvsutsikt. I varje våningsplan finns fyra lägenheter och alla har balkong eller uteplats. Flera lägenheter har både en vanlig och en inglasad balkong. Hela området byggdes klart 2001-2002 och vilar på samma plats som ett anrikt bryggeri som alltså fått ge namn åt föreningen. Den första september 2002 skedde de första inflyttningarna.

På cirka tio minuters promenadavstånd ligger Umeås stadskärna. Ikea och Avion Shoppingcenter ligger på ca 25 minuters promenadavstånd. I nära anslutning till föreningen finns skolor, vårdcentral, apotek, förskola, butiker, post, bank och busshållplatser. Dessutom är det naturligtvis nära till strandpromenaden längs Umeälven som är populär både som promenad-, joggnings- och cykelstråk.

Bostadsrättsföreningen Bryggaren 1 är en fristående förening (dvs inte medlemmar av HSB, Riksbyggen eller liknande).

Arkitekt var Göran Stiberg på Sweco FFNS. År 2004 var bygget nominerat till Årets byggen av tidningen Byggindustrin. Fastigheten har byggts av NCC.

Taxistolpe

Se bilden nedan för var taxistolpen finns. Beställ gärna hämtning/lämning dit för att minska trafiken inne på gården.

sitplan.gif